Gewoon X De compleet nieuwe X4

Geplaatst op 08-12-2015  -  Categorie: Algemeen

Juist niet gewoon: deze nieuwe lijn van X-Yachts combineert het beste uit de bestaande Xp (Xperformance) en Xc (Xcruising) modellen, in een compleet nieuw ontwerp. De X4 is het tweede model dat gelanceerd wordt door X-Yachts in deze nieuwe lijn genaamd: X.

Het eerste model, de X6, is mei 2016 klaar. De X6 zal de standaard bepalen wat interieur, kwaliteit en techniek voor deze hele lijn betreft, met als doel subliem zeilplezier. Deze nieuwe X modellen zullen naast uitmuntende zeilkwaliteiten ook een modern en ruim interieur bieden.


EXTERIEUR
De romp wordt middels vacuüm infusie techniek van epoxy gemaakt en gecombineerd met het bekende stalen kielframe van X-Yachts voor maximale sterkte, stijfheid en veiligheid. Mede dankzij het kielgewicht en het zeilplan zal de X4 garant staan voor optimaal zeilplezier. Rondom zorgen een overdaad aan ramen en luiken voor licht en ventilatie. Verder zijn de bekende X-Yachts kenmerken zoals loden kiel, hydraulische achterstagspanner, rod rigging, klapschroef en spectra vallen uiteraard standaard.


INTERIEUR
De afgelopen twee jaar hebben de X-Yachts interieur ontwerpers samen met hun vakmannen gewerkt aan de expressie van de X modellen, met details die normaal alleen toegepast worden bij superjachten. Zo is de eigenaarshut groot en ruim, en beschikt over een grote nis in het voorste schot voor extra volume en opbergruimte. De X4 zal standaard gebouwd worden met teakhouten fineer, de eerste 10 van de X4 zullen uitgevoerd worden met het optionele eikenhouten fineer.


De eerste X4 zal zomer 2016 zeilen en zal aanwezig zijn op de HISWA te water in september in Amsterdam. Elke liefhebber van kwaliteit en met passie voor zeilen is welkom om bij ons langs te komen voor een uitgebreide uitleg over onze schepen.

Lees hier meer.