Verslag Project X 17/18 september

Geplaatst op 21-09-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hanneke van Kollenburg

De nazomer houdt gelukkig nog even aan, zodat Project X regio noord goed weer had voor een BBQ  in Enkhuizen. We waren met zeven boten te gast in de Buyshaven waar we gebruik konden maken van de Kombuys, een fraai onderkomen om beschut na te tafelen.

Vanuit X Yachts Nederland (lees Nikki van Mackelenbergh-Schuttrups) was ervoor gezorgd dat de zeven boten bij elkaar in de buurt lagen.

De BBQ werd aangestoken en het borrelen kon beginnen. Iedereen had voor eigen vlees of vegetarische gerechten gezorgd. De bijgerechten werden volop gedeeld en over en weer uitgeprobeerd.

Er was zelfs een nagerecht geregeld door marshmallows aan een stokje boven de BBQ te roosteren en de warme kooltjes zorgden na afloop voor een mooi ‘kampvuur’ om je bij te warmen met een drankje, sterke verhalen en wijze woorden.

Wat is het heerlijk als een georganiseerde bijeenkomst voldoet aan de verwachting, die ik er van heb, namelijk het uitwisselen van zeilervaringen, het geven van tips over technische kanten van het zeilen, tochten, onderhoud, etc. Daarnaast was het leuk om elkaar op een ongedwongen wijze nader te leren kennen en veel te lachen.

Op zondag vertrok iedereen weer richting thuishaven, na het ontbijt en een kopje koffie, al dan niet genuttigd in de kuip van een van de andere clubleden.

Ik hoop dat er volgend jaar weer meer boten en dus zeilers meedoen, zodat we de stijgende lijn vasthouden. Daarnaast hoop ik dat het volgend jaar ook in de regio zuid lukt om meer mensen enthousiast te maken voor Project X.

Hanneke van Kollenburg van de Boruna