Verslag trim- en manoeuvreerdag ZUID

Geplaatst op 31-05-2018  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 5 mei ziet er veelbelovend uit. Een lekker zonnetje en lopend windje. Een goede dag voor de trim- en manoeuvre dag van de X-yachts club.

Ter kennismaking beginnen we met een steigerkoffie. Alle deelnemende boten liggen aan dezelfde steiger dus al snel een goede sfeer.

Als trimmers zijn aanwezig Thijs van der Beek en Mart Luijks. Zij zullen deze dag de X-46 van de familie Oosterhoff en de X-43 van de familie Bouwens gaan trimmen met de deelnemers. Daan Galenkamp zal de X-43 van de familie ten Bokkel de juiste richting geven.

De deelnemers voor de manoeuvre dag gaan met gezonde spanning aan boord van de Conanti. Na een inventariserend rondje zodat Daan weet wat de ervaring is van zijn bemanning varen we naar buiten. Eerst maar eens kennismaken met de boot en hoe deze reageert op de motor. De eerste beginselen van het voor- en achteruit manoeuvreren in combinatie met afstoppen zijn binnen. Dat mag nu in de praktijk gebracht worden in de haven tussen andere boten.

Maar eerst tijd voor een lunch bij het clubhuis.

Na de lunch gaan we aan de slag met een rondje om de eigen as van de boot, het achteruit een straat in varen en het aanleggen aan hoger wal. Helaas voor de manoeuvregroep komt de wind inmiddels aardig opsteken, zodat het aanleggen in de box niet verantwoord is.

Misschien wel op het juiste moment daar ook de dag tegen het einde loopt. Voor ons allemaal de mogelijkheid om de geleerde zaken in de praktijk verder onder de knie te krijgen.

Tijdens de afsluitende borrel wordt er gezellig nagepraat en worden telefoonnummers uitgewisseld zodat er vervolgafspraken gemaakt kunnen worden.

Met grote dank aan de eigenaren van de Conanti – Extra Facet en de Basixs voor het beschikbaar stellen van hun boten. Het was een leerzame maar vooral ook erg gezellige dag.